קול קורא - תחרות עוגת העיר 2025
קול קורא להגשת מתכונים וסיפורים לתחרות עוגת העיר 2025
לרגל יום הולדתה ה-116 של העיר תל אביב-יפו, מוזיאון העיר תל אביב-יפו מכריז על תחרות חגיגית - עוגת העיר. מטרת התחרות היא לאסוף מתכונים של עוגות שמייצגות את עושרה התרבותי של תל-אביב-יפו ומשקפות סיפורים וחוויות אישיות של מי שיכינו אותן.
קונדיטוריות וקונדיטורים מקצועיים ואופים ואופות ביתיים מכל רחבי העיר מוזמנים להשתתף בתחרות עוגת העיר ולהציג מתכון לעוגה המבטאת את הרוח, ההיסטוריה והסיפורים של העיר או כזו שמשקפת את תל אביב יפו בדרך קולינרית שמבטאת זיכרונות אישיים, רגשיים וחושיים. בתום התהליך של הגשת העוגות ושלבי השיפוט, הן תוצגנה באירוע יום ההולדת לתל אביב-יפו, שייערך בכיכר ביאליק באפריל 2025 (*) ויחגוג את מורשת העיר דרך חוויה קולינרית ותרבותית בלתי נשכחת.
זוכרים את עוגת היער השחור מקונדיטוריית עדית? יש לכן סיפור ישן או חדש מהמלבי של דג׳אני בשדרות ירושלים? ניסחתם פרשנות אישית לעוגת הגבינה של אורנה ואלה? פיתחתן סנטימנטים לקרם הבוואריה האגדי של מי ומי? התאהבתם לראשונה כשאכלתם את עוגת הביסקוויטים מהגימנסיה? מתגעגעות לעוגת הפיקניק שסבתא הכינה בשבת בבוקר לפני היציאה לפארק? יש לכם חשק לעוגה מתובלנת שמזכירה את חנויות התבלינים של שוק לוינסקי? בואו ליצור את ‘עוגת העיר’ של תל אביב-יפו - פרוסה אחת, עיר שלמה.
אז מה הוא הטעם של העיר? ואיך תראה העוגה שמזכירה אותו?
תחרות עוגת העיר תיערך בשני מסלולים - המסלול המקצועי ומסלול האפייה הביתית. המתחרות והמתחרים יתבקשו להציע מתכון לעוגה, בליווי הסיפור שמאחורי הבחירה האישית והקשר שלה לעיר.
התחרות נושאת פרסים: קורס אפייה מקצועי לזוכים במסלול הביתי, אוסף ספרים מקצועיים מהמובילים בעולם לזוכים במסלול המקצועי, והזדמנות ייחודית – העוגה הזוכה במסלול הביתי תזכה להימכר למשך חודש בבית הקפה של מוזיאון העיר תל אביב-יפו!
ההרשמה תסתיים ב-3.2.2025
לטופס הגשת סיפור ומתכון לתחרות