תחרות עוגת העיר 2025 - תנאי התחרות
תנאי התחרות:
1. תנאים להשתתפות בתחרות:
1.1. התחרות פתוחה לבני ולבנות 18 ומעלה, תושבי ותושבות תל אביב –יפו.
1.2. ההשתתפות במסלול המקצועי פתוחה גם לבעלי ולבעלות עסקים בתחום המזון שפועלים בעיר תל אביב-יפו.
2. לוחות זמנים:
2.1 הרישום לתחרות יחל בתאריך 5.1.2025 ויתאפשר עד תאריך 3.2.2025.
2.2 תהליך שיפוט שלב א' (בחירת 6 עוגות בכל קטגוריה) – במהלך פברואר 2025 יתקיים יום אפייה והגשת עוגה לטעימות השופטים – התאריך יקבע בהמשך
2.3 שיפוט שלב ב' – במעמד אירועי הגמר שייערך בכיכר ביאליק באפריל 2025, תתקיים טעימה נוספת, לאחר עריכה קולינרית של המתכונים והכנת העוגות אצל יצרן מורשה.
2.4 ההכרזה על העוגות הזוכות וחביבת הקהל – תתבצע באירוע הגמר.
3. רישום לתחרות:
נא למלא את טופס המועמדות המקוון הכולל:
3.1. שם מלא, פרטי קשר ושם העוגה.
3.2. מתכון מלא ומפורט לעוגה שלמה, הכולל:
3.2.1. שם המתכון – תיאור קצר שמעביר את הרעיון המרכזי של העוגה.
3.2.2. רשימת מרכיבים – כל החומרים שנדרשים להכנת העוגה, מסודרים לפי סדר השימוש במתכון. צריך לציין כמויות מדויקות (גרמים, מ”ל, יחידות).
3.2.3. שלבי הכנה – צריך לסדר את הוראות האפייה באופן ברור, מדויק והגיוני, שלב אחר שלב, ככל האפשר – צריך לציין זמני ערבוב, חימום, אפייה או קירור.
3.3. סיפור קצר (עד 700 מילים) המפרט את החיבור בין האופה, העוגה והעיר:
3.3.1. כתיבה בגוף ראשון: צריך לספר את סיפור העוגה מנקודת מבט אישית (בגוף ראשון), תוך התייחסות לחוויה אותנטית.
3.3.2. קשר לעיר תל אביב-יפו: חשוב לציין את הקשר של המתכון לסיפור או למקום בתל אביב-יפו, או לשלב תיאור של היבטים ייחודיים לעיר כמו שוק, רחוב, שכונה או קהילה שעמה יש חיבור אישי באמצעות העוגה. חיבור זה יכול לבוא לידי ביטוי בשימוש בחומר גלם ייחודי, בזיכרון הקושר בין העוגה למקום ספציפי בעיר, בריח זכור לטובה ועוד.
3.3.3. תפקיד המקום בסיפור: לתאר כיצד מיקום מסוים בעיר השפיע על בחירת הרעיון לעוגה או על הביצוע שלה.
3.3.4. רקע אורבני תל-אביבי-יפואי: כדאי לשלב תיאור של היבטים ייחודיים לעיר, כמו שוק, רחוב, שכונה או קהילה שאיתם יש לכם חיבור אישי דרך העוגה.
3.3.5. דימוי רעיוני של העוגה (צילום, איור, שרטוט או הדמיה).
4. קטגוריות התחרות:
אפשר לבחור באיזה מסלול להשתתף – במסלול המיועד לקונדיטוריות ולקונדיטורים מקצועיים או במסלול המיועד לאופות ולאופים ביתיים:
● מסלול האפייה הביתית: מיועד לאופות ולאופים חובבים, ללא הכשרה מקצועית פורמלית בתחום הקונדיטוריה. המשתתפים במסלול זה צריכים להגיש עוגות שמשקפות את הקשר האישי שלהם לתל אביב-יפו, תוך ביטוי יצירתי של זיכרונות, חוויות וטעמים המזוהים עם העיר.
● מסלול האפייה המקצועית: מיועד לאופות, קונדיטורים, שפיות, מסעדנים בעלי ובעלות הכשרה מקצועית או ניסיון תעסוקתי מוכח בתחום הקונדיטוריה. במסלול זה צריך להגיש עוגות המציגות פרשנות קולינרית למורשת התרבותית, ההיסטורית והקולינרית של תל אביב-יפו, תוך הדגשת מיומנויות טכניות.
5. מוזיאון העיר ימנה ועדת שיפוט מקצועית.
6. אמות מידה לבחירת העוגות הזוכות:
אמות מידה משותפים לשני המסלולים:
משמעות תרבותית: עוגה המשקפת חיבור לערכים, לסיפורים ולזיכרונות המתקשרים לעיר תל אביב-יפו, תוך שילוב זווית ייחודית המספרת את סיפורה של העיר.
סיפור אישי: תיאור קצר המלווה את העוגה, המסביר את ההשראה האישית שמאחורי המתכון. הסיפורים ייבחנו על פי החיבור לתל אביב-יפו, והיכולת להעביר רגש ולשקף זווית ייחודית על העיר.
איכות קולינרית: מתכון מאוזן, המדגיש יצירתיות וחשיבה על טעמים, תוך יצירת הקשר חושי לזיכרון ולסיפור של העיר.
אסתטיקה: עוגה המעוצבת באופן מעורר השראה ומחובר לחוויה התל-אביבית, עם דגש על נראות יצירתית ומושכת.
שימוש בחומרים מקומיים: שילוב יצירתי של מרכיבים מקומיים שמהווים חלק מהנוף (הטרואר) של תל אביב-יפו (כגון תפוזי יפו, חושחש, פיטנגו) או בהשראת חומרי גלם מהשווקים המקומיים.
מניעת בזבוז מזון: הדגשת שימוש יעיל וחכם בחומרי גלם, תוך התייחסות להיבטים סביבתיים, כמו שילוב שאריות או חומרים מתחדשים.
**אמת מידה נוספת למסלול המקצועי בלבד:
מיומנות טכנית: הפגנת רמת ביצוע גבוהה בטכניקות מקצועיות, תוך שילוב של ידע קולינרי מעמיק ונרחב והקפדה על פרטים.
7. שלבי התחרות
7.1 סינון ראשוני:
מבין כל הגשות במועד הקובע, ועל בסיס ההצעות בלבד, צוות השופטים יבחר 6 עוגות מובילות מכל מסלול, שתעלינה לשלב השני בתחרות.
7.2 שלב הטעימות הראשון:
המשתתפים הנבחרים יתבקשו להכין גרסה מלאה של עוגתם ולהגישה לטעימת ועדת השיפוט. הכנת העוגות תתבצע במטבח שיתופי ותתועד בווידאו ובסטילס.
7.3 שיפוט שלב שני - לאחר עריכת המתכונים וביצועם על-ידי יצרן מורשה, תתקיים טעימה נוספת במהלך אירועי הגמר.
7.4 אירוע הגמר:
אירוע הגמר ייערך בכיכר ביאליק באפריל 2025 (או במועד אחר שיקבע על ידי העירייה), שבו תוצגנה שלוש העוגות הנבחרות בכל קטגוריה למבחן דעת הקהל (בסך הכול שש עוגות). אירוע הגמר יסתיים בהכרזה על העוגות הזוכות, בשקלול שני השלבים של ועדת השיפוט, לצד הכרזה על חביבת הקהל שתיבחר על-ידי הקהל הרחב.
8. הכנת העוגות
8.1 בעבור הגשת העוגות לשלב הראשון של טעימת ועדת השיפוט - שש העוגות מכל קטגוריה שתעלינה לשלב זה יאושר תקציב לטובת רכישת המוצרים והכנת העוגה, בסך עד 350 ש”ח לעוגה.
8.2 הכנת העוגות בשלב הראשון של טעימת ועדת השיפוט של התחרות תיעשה במטבח שיתופי ותתועד בווידאו ובסטילס.
8.3 בעבור אירוע הגמר – מוזיאון העיר ומארגני האירוע יהיו רשאים לעשות שימוש במתכונים של העוגות שעלו לשלב הסופי בתחרות, ולהזמין את ייצורן על-ידי קונדיטוריה מקצועית, לטובת טעימה של הקהל הרחב במהלך אירוע הגמר.
*חשוב לציין כי במקרה שהמתכונים יועברו לקונדיטוריה המקצועית הם עשויים להשתנות בהתאם ליכולות הייצור. כל שינוי יהיה בתיאום עם אופה העוגה.
9. פרסים לזוכים ולזוכות:
9.1 פרס למסלול האופה הביתי:
קורס אפייה מקצועי או סדנה פרטית: הזוכה יהא זכאי להשתתפות במימון של עד 3000 ₪ בקורס קונדיטוריה, או בסדנה חד פעמית.
9.2 העוגה הזוכה במסלול הביתי תימכר במשך חודש בבית הקפה של מוזיאון העיר תל אביב-יפו. הרווחים ממכירת העוגה, בניכוי הוצאות הייצור, יועברו לתרומה לעמותה או לארגון חברתי לבחירת האופה המנצח.
9.3 פרס מסלול המקצועי:
ספרות מקצועית: אוסף של חמישה מספרי הקולינריה המוערכים והמובילים בעולם.
9.4 פרס חביבת הקהל:
הזוכה בפרס חביבת הקהל, שתבחר בהצבעה פתוחה לקהל הרחב תיהנה משובר בסך 1000 ש"ח למימוש בבית הקפה-קונדיטוריה במוזיאון העיר.
10. תיעוד ופרסום:
כלל העוגות שתעלינה לגמר תיכנסנה לפרויקט תיעוד מתכוני “עוגת העיר”.
המתכונים והעוגות ייכללו באוסף גלויות ייחודי של המוזיאון שיופק על ידי מוזיאון העיר לאחר תחרות.
חלק מהסיפורים שיוגשו לשלב הראשון בתחרות, גם אם העוגות לא תעלינה לשלב הבא, עשויים להיכנס לאוסף מוזיאון העיר תל אביב-יפו, המוקדש לתיעוד סיפורים אישיים, קולינריים ותרבותיים של העיר. סיפורים שהמוזיאון יבחר לכלול באוסף, ישולבו בכפוף ליצירת קשר עם המגישים ולקבלת אישורם.
11. כללי
1. מובהר ומוסכם כי מארגני התחרות יהיו רשאים לצלם ולתעד את התחרות, והמשתתפים נותנים הסכמתם לצילום ולתיעוד התחרות ופרסומם.
2. המארגנים רשאים לדחות או לבטל את הפעילות, כולה או חלקה, לשנות את המועדים הקבועים בתחרות זה, או לשנות את תנאי התחרות זה מכל סיבה שהיא על פי שיקול דעתם הבלעדי.
3. המארגנים שומרים לעצמם את הזכות לפסול כל אדם או מתמודד המשבש או המפריע לניהול התקין של התחרות.
4. המתמודד בתחרות משחרר את מארגני התחרות, את נציגיהם, ואת שותפי התחרות מפני ונגד כל תביעה, הוצאות, ואחריות לרבות מרשלנות, בפגיעה בפרטיות, לשון הרע, הפרת זכות יוצרים סימן מסחרי או זכויות קניין רוחני, גילוי סודות מסחריים ונזקים מכל סוג שהוא לאדם או לרכוש.
5. מארגני התחרות רשאים לשנות ו/או לתקן ו/או להוסיף ו/או לגרוע מעת לעת הוראות הנוגעות לקול הקורא.
6. היה ותתגלה סתירה בין התקנון לבין כל פרסום אחר ביחס לתחרות, יגברו הוראות קול הקורא.
7. כל סכסוך שהוא, טענות ותביעה הנובעים או קשורים בתחרות זו ייושבו באופן בלעדי על ידי בית המשפט המוסמך בתל אביב – יפו.